Primus 45

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #91536 από electron
Απαντήθηκε από electron στο θέμα Primus 45

kakos έγραψε: Φίλε "electron" με όλο το συμπάθιο άλλα οι 4-5 εδω μέσα είναι 400-500 έξω (ρώτα τον αντ/πο που σου τον πέρασε να σου πει) τώρα αν εσύ δεν έχεις πρόβλημα τότε γιατί έβαλες φλατζόκολλα (σιλικόνη) για προληπτικούς λόγους; Τότε δεν είσαι σίγουρος για το μηχάνημα που αγόρασες το οποίο μπορεί μέχρι στιγμής να σε έβγαλε ασπροπρόσωπο όμως έχεις τις επιφυλάξεις σου για το μέλλον του. Σχετικά τώρα με την τιμή αγοράς παρακάτω θα έλεγα ότι με τα ίδια λεφτά υπάρχουν και άλλα μηχανήματα στην αγορά τουλάχιστον ποιο αξιόπιστα και μάλιστα Ελληνικά. Εγώ θα ήθελα να μου απαντήσεις στο εξής, αν σήμερα αποφάσιζες να αγοράσεις λέβητα βιομάζας-πελλετ, τώρα που ξέρεις ότι υπάρχουν μηχανήματα που αποδίδουν το ιδιο με το μισό σχεδόν καύσιμο άλλα και κυρίως χωρίς προβλήματα αλλα κοστίζουν κάτι παραπάνω θα αγόρασες τον συγκεκριμένο λέβητα; Εγώ θα στρεφόμουν σε αγορά άλλου μηχανήματος έστω και αν χρειαζόταν να πληρώσω περισσότερο. Εξάλλου λέβητα δεν αλλάζεις κάθε μέρα. Το δεν έχω χρήματα είναι σεβαστό, το ότι δεν ήξερα δεν ρώταγα είναι όμως άλλη ιστορία.


Φίλε σεβαστό αυτό που λες, ο καιρός θα δήξει αν έκανα καλή επιλογή η όχι. Φυσικά το έψαξα το θέμα πριν το πάρω, πήγα σε εκθέσεις, ρώτησα από εδώ από εκεί κλπ, είχα αποφασίσει να πάρω μια σόμπα νερού πέλλετ και μάλιστα ήταν σέρβικη (αν θυμάμαι καλά (Ecospar 18kw)) ο έμπορος δεν μου έλεγε καν αν έχει Ελληνικό manual μου την έδινε επίσης 2400 ή 2200 αν θυμάμαι καλά,

Φυσικά και δεν μπορούσα να αγοράσω κάτι που δεν ήξερα καν πως είναι,

τότε σε ένα κατάστημα που πήγα μου πρότειναν τον primus.

Επειδή ο χειμώνας ήταν προ του πηλών και έχω και ένα μωρό παιδί (και σε λίγο και 2ο) χωρίς ιδιαίτερες και περαιτέρω σκέψεις και κουρασμένος από τα τόσα που είχα ακούσει από τα διάφορα μαγαζιά (ο καθένας έλεγε το μακρύ και το κοντό του..) αγόρασα τον primus τον οποίο μου πρότειναν σε γνωστό μαγαζί της περιοχής μου.Δεν λέω πιο είναι για να μην θεωρηθεί διαφήμιση.

Είναι γνωστό πάντως στον χώρο…

Αυτό που έχω να πω ήταν ότι η εξυπηρέτηση και η τεχνογνωσία του ενλόγου καταστήματος και των ανθρώπων που έκαναν την εγκατάσταση – σύνδεση ήταν άψογη. Επίσης ο λέβητας τοποθετήθηκε όπως παραλήφθηκε από την εταιρία χωρίς να λυθεί.

Σιλικόνη έβαλα χτες και απλά για προληπτικούς λόγους, δεν είχα βάλει πριν παρά μόνο λίγο στις γωνίες που ενώνονται τα λάστιχα στο καπάκι του σιλό.

Δέχομαι ότι μερικοί λέβητες παρουσίασαν κάποια προβλήματα. Πιστεύω τους ανθρώπους που το λένε, δεν έχουν κανέναν λόγο να πουν ψέματα.

Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ, είναι ότι είναι όλοι σκάρτοι. Και πολύ απλά δεν το δέχομαι για τον λόγο ότι υπάρχουν χρηστές (εκτός από εμένα) που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα όσο καιρό έχουν τον λέβητα.

Τι να πω, εμείς είμαστε οι τυχεροί και οι άλλοι είναι οι άτυχοι?.

Όπως λέει και ένας φίλος παραπάνω εμείς οι Έλληνες έχουμε την τάση να βγάζουμε κάθε τι ελληνικό άχρηστο.. τυχαίο? Δεν νομίζω..

Τώρα επειδή με ρώτησες τι θα έκανα αν αγόραζα σήμερα.. δεν ξέρω.. μάλλον δεν θα είχα πλέον τα λεφτά για να αγοράσω σήμερα..

Αν είχα λεφτά θα έβαζα αντλία θερμότητας.

Χαίρομαι πάντως που δεν πήρα την σόμπα αντί για τον λέβητα και να είμαι κάθε 3-5-6 ώρες πάνω να αδειάζω το τασάκι της και να καθαρίζω το ποτηράκι από τα καρβουνά.

Κλείνοντας θα πω ότι σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα μηχανήματα. Πχ ενας σουηδικός έχει 10χιλιαρικα οκ, άντε και βρήκες τα λεφτά τον κανείς απόσβεση σε ποσά χρόνια και αν δεν βγει και κανένας νέος νόμος και βγουν όλα ασύμφορα ή άκυρα..

Επίσης να ξέρετε ότι η εταιρία έχει δώσει βάση στο μηχάνημα και ενδιαφέρετε πραγματικά για την επίλυση των προβλημάτων και την βελτίωση του μηχανήματος..
Και για να μην “πεταχτεί” κανείς πάλι για να με αποκαλέσει “υποστηριχτή” θα σας πω ότι έχω μιλήσει με άτομο της εταιρίας σε ότι άφορα τα παραπάνω.


Από εκεί και πέρα ας σταματήσουμε να φαγωνόμαστε μεταξύ μας (το έχουμε και αυτό σαν λαός …) και ας δούμε πως θα βοηθηθούμε μεταξύ μας καλύτερα.

Αυτά και καλό ξημέρωμα να έχουμε..


"Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα..."
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
"κάτοχος Mavil Primus 25"
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by electron.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #91552 από Καλογιάννης
Απαντήθηκε από Καλογιάννης στο θέμα Primus 45

ΠΑΠΑΣ έγραψε:

zio1980 έγραψε: την τρίτη κατα 99% θα μου στείλει νέο ηλεκτρονικό πίνακα η μαβίλ..αν πάω σε μαγαζί με ηλεκτρικά πρέπει να τη ζητήσω κάποιο συγκεκριμένο τύπο θερμικής ασφάλειας???? ελπίζω αλλάζοντας τον πίνακα να μην έχω άλλο πρόβλημα


O ηλκτρολογος που σου ανοιξε τον πινακα ξερει τι ακριβως χρειαζεται.Αν ομως συμφωνησαν απο τη Μαβιλ να σου στειλουν αλλο πινακα τι να σου πω?Εγω στο ειπα για να μην περιμενεις μεχρι να αποφασισουν οι Μαβιλιανοι τι ακριβως συμβαινει.

Η θερμικη μου ειπαν απο τη Μαβιλ οτι ειναι αναλωσιμο και δεν υπαρχει εγγυηση γι αυτο.Μολις ρωτησα τι θα γινει με τα 30-40 ευρωπου μου στοιχισε συνολικα με το περασμα μου τα γυρισε λιγο και ειπε δεν μπορει να ξερει τι ακριβως εκανε ο ηλεκτρολογος στον πινακα τι μπορει να εγινε και αλλα τετοια.Χαρακτηριστικα μου ειπε "Αν ηταν ο πινακας θα τον αλλαζαμε,αλλα την ασφαλεια οχι γιατι ειναι αναλωσιμο υλικο".

Σχετικα με την καταναλωση θελω να πω οτι μεχρι να καταλαβω τι και πως δουλευει ο λεβητας περασα η φετινος χειμωνας.Στην αρχη ειχα υπεβολικη πισσα και το μονο που με ενδιεφερε ηταν να τη περιορισω.Ετσι ο λεβητας εκαιγε με ρυθμισεις 2 28 και 2 30 με υψηλα καυασερια και σπαταλη καυσιμου.Μετα περασα στο αλλο ακρο με πολυ χαμηλες ρυθμισεις (2 42,2 40) και παλι σπαταλη γιατι ο λεβητας εγραφε τσαμπα ωρες. Επισης με το πετρελαιο λεγαμε "ωχ παλι αναψε ο λεβητας".Τωρα λεμε "ελα μωρε σιγα ας καψει λιγο παραπανω πελλετ ειναι".Παντως η αναλογια ειναι περιπου 1 προς 2,2.Θα ηθελα ομως να δω πως θα παει η καταναλωση αν και ποσο θε βελτιωθει οταν καταφερω και καθαρισω ολη την πισσα που εχει πιασει ο λεβητας σαν μια κρουστα πλαι και πισω.


Τελικά το θέμα της πίσσας πως το έλυσες, ήταν καθαρά θέμα πέλλετ; Όταν λες υωηλές θερμοκρασίες καυσαερίων τι εννοείς, που είναι αποδεκτές για να μη χανεις ενέργεια αλλα και να μην έχεις υγροποιήσεις;

Μία ερώτηση που θέλω να κάνω γενικά είναι με τους επιβραδυντές καυσαερίων. Εκεί νομίζω ο primus μειονεκτεί. Ειδικά σε καύση με ξύλο λογικά θα χάνεται πολύ θερμότητα. Γίνεται κάτι με αυτό; Μπορεί να πάρει επιβραδυντές ή κάτι άλλο πχ νταμπερ; Έχει κάνει κανείς τίποτα αντίστοιχο από μόνος του;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #91578 από kakos
Απαντήθηκε από kakos στο θέμα Primus 45
Παιδιά το ξέρω είναι σκληρό να αποδέχεσαι ότι η αγορά που έκανες δεν είναι αντάξια των χρημάτων που έδωσες, έχω κάνει και εγώ πολλές τέτοιες στην ζωή μου και απλά προσπαθώ να το περιορίσω όσο περισσότερο μπορώ. Η συγκεκριμένη εταιρία έκανε ένα πείραμα και της βγήκε, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης κατάφερε και μετέτρεψε ένα μηχάνημα που έτσι και αλλιώς είχε για ξύλο, σε λέβητα βιομάζας μην λαμβάνοντας υπ΄οψιν τις ιδιαιτερότητες των συγκεκριμένων υλικών. Προσωπικά πιστεύω ότι η μελέτη της κατασκευής του συγκεκριμένου μοντέλου φαίνεται να έγινε απο άνθρωπο που δεν είχε ιδέα απο τεχνογνωσία λέβητων στερεών καύσιμων και το χειρότερο είναι ότι δεν έψαξε να μάθει πριν τον σχεδιάσει και τον βγάλει στο εμπόριο. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης προβλημάτων απο αστοχίες πότε στα υλικά, πότε στην συναρμολόγηση αλλα και στον τρόπο λειτουργίας γενικότερα. Κανένας αυτοματισμός καμία μέτρηση ένας απλός αλγόριθμος και τπτσ άλλο μια εξέλιξη που να δικαιολογεί τουλάχιστον τα 2500 χιλιάρικα αγοράς του. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα Ελληνικά προϊόντα και είναι λάθος να λέμε οτι, ότι είναι Ελληνικό είναι και σκάρτο. Όμως η προχειρότητα και τα λάθη κοστίζουν σε μία αγορά που ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και πάνω απ΄όλα ποιο εξελιγμένος και αναλογικά ποιο προσιτός.

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΩΣΤΑΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #91618 από agge72
Απαντήθηκε από agge72 στο θέμα Primus 45

kakos έγραψε: Παιδιά το ξέρω είναι σκληρό να αποδέχεσαι ότι η αγορά που έκανες δεν είναι αντάξια των χρημάτων που έδωσες, έχω κάνει και εγώ πολλές τέτοιες στην ζωή μου και απλά προσπαθώ να το περιορίσω όσο περισσότερο μπορώ. Η συγκεκριμένη εταιρία έκανε ένα πείραμα και της βγήκε, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης κατάφερε και μετέτρεψε ένα μηχάνημα που έτσι και αλλιώς είχε για ξύλο, σε λέβητα βιομάζας μην λαμβάνοντας υπ΄οψιν τις ιδιαιτερότητες των συγκεκριμένων υλικών. Προσωπικά πιστεύω ότι η μελέτη της κατασκευής του συγκεκριμένου μοντέλου φαίνεται να έγινε απο άνθρωπο που δεν είχε ιδέα απο τεχνογνωσία λέβητων στερεών καύσιμων και το χειρότερο είναι ότι δεν έψαξε να μάθει πριν τον σχεδιάσει και τον βγάλει στο εμπόριο. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης προβλημάτων απο αστοχίες πότε στα υλικά, πότε στην συναρμολόγηση αλλα και στον τρόπο λειτουργίας γενικότερα. Κανένας αυτοματισμός καμία μέτρηση ένας απλός αλγόριθμος και τπτσ άλλο μια εξέλιξη που να δικαιολογεί τουλάχιστον τα 2500 χιλιάρικα αγοράς του. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα Ελληνικά προϊόντα και είναι λάθος να λέμε οτι, ότι είναι Ελληνικό είναι και σκάρτο. Όμως η προχειρότητα και τα λάθη κοστίζουν σε μία αγορά που ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και πάνω απ΄όλα ποιο εξελιγμένος και αναλογικά ποιο προσιτός.



Aκριβως γιαυτα φωναζω και εγω φιλε.Τα 2500e για μια τετοια προχειροδουλεια ειναι παρα πολλα.
Αυτο που δεν ξερεις ωμος και θα το μαθεις τωρα ειναι πως η μαβιλ ποτε δεν κατασκευαζε ουτε ξυλολεβητα
οπως νομιζεις.Πριν 2 χρωνια εφερε απο τουρκια ξυλοκαζανα και μετα απο αντιγφαφη αυτων και με
πινακα που της εκανες καποιος ηλεκτρονικος εβγαλε στην κυκλοφορια αυτα τα ρυμ@@@@@δια!!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #91675 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Primus 45

kakos έγραψε: Παιδιά το ξέρω είναι σκληρό να αποδέχεσαι ότι η αγορά που έκανες δεν είναι αντάξια των χρημάτων που έδωσες, έχω κάνει και εγώ πολλές τέτοιες στην ζωή μου και απλά προσπαθώ να το περιορίσω όσο περισσότερο μπορώ. Η συγκεκριμένη εταιρία έκανε ένα πείραμα και της βγήκε, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης κατάφερε και μετέτρεψε ένα μηχάνημα που έτσι και αλλιώς είχε για ξύλο, σε λέβητα βιομάζας μην λαμβάνοντας υπ΄οψιν τις ιδιαιτερότητες των συγκεκριμένων υλικών. Προσωπικά πιστεύω ότι η μελέτη της κατασκευής του συγκεκριμένου μοντέλου φαίνεται να έγινε απο άνθρωπο που δεν είχε ιδέα απο τεχνογνωσία λέβητων στερεών καύσιμων και το χειρότερο είναι ότι δεν έψαξε να μάθει πριν τον σχεδιάσει και τον βγάλει στο εμπόριο. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης προβλημάτων απο αστοχίες πότε στα υλικά, πότε στην συναρμολόγηση αλλα και στον τρόπο λειτουργίας γενικότερα. Κανένας αυτοματισμός καμία μέτρηση ένας απλός αλγόριθμος και τπτσ άλλο μια εξέλιξη που να δικαιολογεί τουλάχιστον τα 2500 χιλιάρικα αγοράς του. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα Ελληνικά προϊόντα και είναι λάθος να λέμε οτι, ότι είναι Ελληνικό είναι και σκάρτο. Όμως η προχειρότητα και τα λάθη κοστίζουν σε μία αγορά που ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και πάνω απ΄όλα ποιο εξελιγμένος και αναλογικά ποιο προσιτός.



Κωστα με βρισκεις συμφωνο σε ολα...το εθεσες πολυ σωστα.
Αυτο που δεν δεχομαι ομως (οχι απο σενα), ειναι οτι τι να επαιρνα με αυτα τα λεφτα που λενε πολλοι.
Περα απο τους λεβητες του Ν. Σαμαρα που ειναι κορυφαιοι Ελληνικοι αλλα και ακριβοτεροι...
Υπαρχει λεβητας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ-ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΣ-ΦΤΗΝΟΤΕΡΟΣ απο τον Μαβιλ στην κατηγορια των σκουπιδοφαγων λεβητων.
Εχει παραδοση στην καυση βιομαζας εδω και 40 χρονια... δεν καπνιζει απο το σιλο...εχει διπλο κοχλια ωστε να αποτρεπει επιστροφη φλογας και ειναι απλος στον χειρισμο απο τον οποιοδηποτε.
Αντε να βοηθησω περισσοτερο...φτιαχνεται στην Κρητη.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #91712 από erimitis
Απαντήθηκε από erimitis στο θέμα Primus 45
αντε ρε χρηστο πες μας και ποιος ειναι να μαθουμε και εμεις οι αγγαουγγα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.232 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ