Primus 45

Περισσότερα
3 Χρόνια 2 Μήνες πριν #172261 από SVILL
Απαντήθηκε από SVILL στο θέμα Re:Primus 45
Ναι ρε φίλε όντως. Απροβλημάτιστοι καυστήρες και ζέστη. Κι το αέριο ύστερα απο τα πρώτα χρόνια α λεβητάκια αρχίζουν τις χαζομάρες και στην 10ετι βαριά πάς για αλλαγή. Αντε στις πόλεις μπορεί να την βγάλεις κ λίγο παραπάνω αφού τα έχεις σκάσει για διάφορες φθορές....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 2 Μήνες πριν #172262 από 4103andreas
Απαντήθηκε από 4103andreas στο θέμα Re:Primus 45

dimosmav έγραψε: Η λύση φίλε μου 4103andreas είναι να καις πέλλετ αν θες να ζεσταθείς χωρίς να σκας όπως τώρα. Ο πυρήνας είναι ό,τι χειρότερο για καύση. Το 90% των προβλημάτων που αναφέρεις οφείλεται σε αυτόν. Πρέπει να είσαι μεγάλος μάστορας για να τα καταφέρεις με στεγνό πυρήνα. Αν έχει πολλή υγρασία θα δεινοπαθήσεις. Πολύ λίγοι το κάνουν αλλά αυτοί έχουν εντρυφήσει πάνω στο θέμα. Εξάλλου η διαφορά σε χρήμα είναι πολύ μικρή σε σχέση με τη μαυρίλα και τα προβλήματα του πυρήνα. Δύστροπος λίγο ο λέβητας αλλά δεν είναι και τέρας. Λίγη προσοχή παραπάνω θέλει και θα δουλεύει καλά. Όλοι μας τα περάσαμε τον 1ο χρόνο. Και σε μένα ήρθε τεχνικός της Μαβίλ, όμως σιγά σιγά μαθαίνεις τα κόλπα του. Τα συζητάμε και μαθαίνουμε ακόμα μετά από 9 χρόνια συνεργασίας με το μηχάνημα. Μακάρι να υπήρχε τεχνογνωσία και πρότερη εμπειρία, θα γλιτώναμε την κούραση και τα νεύρα. Για όλα τα μηχανήματα υπάρχουν αστοχίες και σε πολύ ακριβότερα. Υπομονή και αλλαγή σε πέλλετ αν θες να μ' ακούσεις. Φυσικά αν μπορείς να το κάνεις, αν όχι δε βλέπω να ζεσταίνεσαι με τον πυρήνα. Φιλικά

Στάλθηκε από το Le X820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Το καταλαβαίνω οτι το λες φιλικά η ένστασή μου είναι η εξής:
1) όταν αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον παλιό λέβητα που έκαιγε 20φεύγα χρόνια πυρήνα απροβλημάτιστα ξεκαθαρίσαμε οτι το υλικό που ξέρουμε και προτιμούμε είναι ο πυρήνας γιατί ειναι πολύ πιο φθηνός απο τις εναλλακτικές. Εκεί έπρεπε να μας προειδοποιήσει αυτός που το τοποθέτησε πως ο πυρήνας είναι μυστήριο υλικό για τους καινούργιους λέβητες και οτι πιθανόν να έχουμε προβλήματα.
2) ο πυρήνας (η μαύρη σκόνη) κοστίζει περίπου 100€ ο τόνος. Μετά απο πολύ ψάξιμο και αφού ρωτήσαμε και άλλους 2-3 που έχουν τον ίδιο λέβητα καταλήξαμε σε ένα πράγμα που ειναι ουσιαστικά κουκούτσι ελιάς καθαρισμένο και πλυμένο (νομιζω) και έχει την ίδια απόδοση και κατανάλωση με το πέλετ (στις ίδιες ώρες λειτουργίας τρώει την ίδια ποσότητα κουκουτσιού με την ποσότητα που θα έκαιγε αν έβαζα πέλετ). αυτό είναι στα 150-160€. Το πέλετ απ'την άλλη που μου προτείνετε, πάει στα 300€ ο τόνος!! άρα μιλάμε για διπλάσιο κόστος.
3) όταν σε καινούργιο καυστήρα έχεις αλλάξει τα 9 απο τα 10 εξαρτήματα και συνεχίζεινα βγάζει προβλήματα δεν μπορεις να κατηγορείς συνεχώς το υλικό. Δεν έχω κάτι με σένα εννοείται απλά τα έχω πάρει κρανίο με όλους που κάνουν οτι γνωρίζουν και μόλις βρουν τα σκούρα βρίσκουν την εύκολη δικαιολογία "φταίει το υλικό, βάλε πέλετ" ή "φταίει ο καιρός επειδή έβγαλε κρύο τα κάνει αυτά" ΜΑ ΒΡΕ ΠΑ...ΡΑ για όταν κάνει κρύο τον θέλω τον λέβητα όχι για το καλοκαίρι. τι να το κάνω αν τις μέρες που το θέλω να δουλέψει περισσότερο βγάζει πρόβλημα? και να παίρνεις την εταιρία και να σου λέει κι αυτή "το μηχάνημα αποκλείεται να έχει πρόβλημα" ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ κέρατό μου !" δηλαδή αν αρχίσει τα σοβαρά προβλήματα απο τώρα, πού να περάσουν και τα 5 χρόνια που σου δίνει εγγύηση η εταιρία! Η οποία εγγύηση ισχύει μόνο αν τα έχεις καλά με αυτόν που σου εγκατέστησε τον λέβητα απ'ότι έμαθα. Όλα τα εξαρτήματα που αλλάχτηκαν φέτος πληρώθηκαν κανονικά γιατί η εγγύηση ισχύει -σύμφωνα με την εταιρία - για τον υδραυλικό ο οποίος αγόρασε τον λέβητα απο αυτούς (με τον οποίο έχουμε γίνει κ..ος για πολλούς και διάφορους λόγους) και όχι για τον τελικό πελάτη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 2 Μήνες πριν #172265 από dimosmav
Απαντήθηκε από dimosmav στο θέμα Re:Primus 45
Καλοπροαίρετα σχολιάζω και προσπαθώ να βοηθήσω. Ίσως μια διαφορετική σκέψη δώσει την αφορμή να βρεθεί κάποια λύση. Ήρεμα όλα αυτά. Αν είναι να χαλάμε τις καρδιές μας το αφήνω. Καλή συνέχεια.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": SVILL

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 2 Μήνες πριν #172266 από SVILL
Απαντήθηκε από SVILL στο θέμα Re:Primus 45
Φίλε 4103andreas , ο dimosmav δε φαίνεται να είχε πρόθεση να σε θίξει. Απλά καλό να ακούμε τις εμπειρίες του καθενός, Εμένα με βοήθησαν τα παιδιά εδώ. Και εγώ πιο πολύ ξύλο καίω παρά πελλετ. Όπως είπα είχα δοκιμάσει πυρήνα και έβλεπα ότι ζοριζόταν. Απο εκεί και πέρα δεν μου γέμιζε σωστά στο κουπακι κ μου έβγαλε διάφορα προβλήματα. Εγώ κατέληξα ότι δε κάνει ο καυστήρας για πυρήνα. Σε κάποιους καυστήρες ιδιοκατασκευές που είδα και καίγανε πυρήνα, είχε είτε μεγαλύτερο κοχλία και σε διατομή, ίτ το έριχνε απο πάνω και ταιζε με την βαρύτητα. Εγώ καίω ξύλα και λίγο πελλετ και τώρα μου έβγαλε βλάβη (στο πελλετ) αλλα μάλλον είναι απο τον εσωτερικό θερμοστάτη ή το καλώδιο. Στα ξύλα δεν χρησιμοποιώ τον θερμοστάτη αλλά ούτε τον ανεμιστήρα. Και εγώ με την εταιρία δεν έχω καλές σχέσεις γιατί είναι μπινέδες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 2 Μήνες πριν #172267 από 4103andreas
Απαντήθηκε από 4103andreas στο θέμα Re:Primus 45

SVILL έγραψε: Φίλε 4103andreas , ο dimosmav δε φαίνεται να είχε πρόθεση να σε θίξει. Απλά καλό να ακούμε τις εμπειρίες του καθενός, Εμένα με βοήθησαν τα παιδιά εδώ. Και εγώ πιο πολύ ξύλο καίω παρά πελλετ. Όπως είπα είχα δοκιμάσει πυρήνα και έβλεπα ότι ζοριζόταν. Απο εκεί και πέρα δεν μου γέμιζε σωστά στο κουπακι κ μου έβγαλε διάφορα προβλήματα. Εγώ κατέληξα ότι δε κάνει ο καυστήρας για πυρήνα. Σε κάποιους καυστήρες ιδιοκατασκευές που είδα και καίγανε πυρήνα, είχε είτε μεγαλύτερο κοχλία και σε διατομή, ίτ το έριχνε απο πάνω και ταιζε με την βαρύτητα. Εγώ καίω ξύλα και λίγο πελλετ και τώρα μου έβγαλε βλάβη (στο πελλετ) αλλα μάλλον είναι απο τον εσωτερικό θερμοστάτη ή το καλώδιο. Στα ξύλα δεν χρησιμοποιώ τον θερμοστάτη αλλά ούτε τον ανεμιστήρα. Και εγώ με την εταιρία δεν έχω καλές σχέσεις γιατί είναι μπινέδες.


Παιδια δεν παρεξηγηθηκα με κανεναν το εκτιμώ που κάθεστε και απαντάτε γενικότερα ακομα κι αν δεν δοθεί λύση. ξεκίνησα να πω οτι κατάφερα και το έστρωσα αλλά παρασύρθηκα γκρινιάζοντας επειδή θυμήθηκα όσα τράβηξα ως τώρα και ξέχασα να τελειώσω την κουβέντα :P
Σόρυ αν ημουν απότομος, δεν έχω πρόβλημα με κανέναν σας. ίσα-ίσα. :)
Αύξησα αέρα και μείωσα τροφοδοσία και τις ώρες που το λειτουργώ, αλλά ακομα με προβληματίζει οτι ώρες-ώρες φαίνεται να μην προωθεί τον καπνό προς την καμινάδα με αποτέλεσμα να κάνει προβλήματα. πιθανόν να έπαιξε ρόλο το καύσιμο αυτή τη φορά σε ένα βαθμό αλλά δεν νομίζω να ειναι μόνο το καύσιμο. ο 2ος μάστορας που το "κουράρει" (ο 1ος το παίζει παρεξηγημένος και δεν ασχολείται και εγώ είμαι ο 3ος αν και ειμαι ασχετος με το αντικειμενο) είπε οτι πιθανόν να ειναι και θεμα λαθος εγκαταστασης του λέβητα (κάτι είπε οτι έπρεπε να έχει 3 βαλβίδες σύμφωνα με τον κατασκευαστή αλλά μου έχουν εγκαταστήσει μόνο 1? δεν το κατάλαβα να πω την αληθεια.) θα δείξει.. αν ποτέ βγάλω άκρη θα σας ενημερώσω.
Με τον αρχικό μάστορα τα έβαλα και με την εταιρία γιατί αν υποθέσουμε οτι δεν τα πάει καλά με τον πυρήνα το συγγεκριμένο μοντέλο, εφόσον τους ενημερώνεις οτι εσύ θες να καις πυρήνα και μόνο, έπρεπε να σε παραπέμψουν σε άλλο μοντέλο ή σε άλλη εταιρία. και γι αυτούς προτιμοτερο θα ήταν απ'το να κάθονται να δικαιολογούν κάθε φορά τα αδικαιολόγητα.
Αυτά. ελπίζω να λύθηκε η παρεξήγηση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 3 Χρόνια 2 Μήνες πριν #172269 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Απαντήθηκε από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ στο θέμα Re:Primus 45
Θα σας πω και εγώ την άποψη μου που εδώ στη ΛΑΜΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟΛΛΟΙ ΜΑΒΙΛ ΜΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΥΙΜΙΣΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΩ ΝΑ ΒΡΩ ΒΛΑΒΗ(ΣΤΗ ΓΑΜΗΜΕ....Η ΤΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΜΟΤΕΡ ΤΟ ΠΥΚΝΩΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!!)ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝΕ!!!!!ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΥΡΙΝΑ (ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΑΜΟΣΤΑΥΡΙΖΟΥΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΤΖΑΜΠΑ!!!!ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ Η ΣΑΝ ΤΟ ΑΕΡΙΟ!!!!ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΊΑΣ!!!!ΣΑΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΕΡΙΟ ΔΕΗ Τ Ι Π Ο Τ Α !!!!!!!ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΑΘΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ!!!!!ΕΠΕΙΣΗΣ ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΟΙΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ!!!!!!!ΤΕΧΝΩΓΝΟΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ!!!ΑΥΤΑ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ
Last edit: 3 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.242 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ