Από που αγοράζουμε τα προιόντα μας και τι πρέπει να προσέχουμε?

Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #165509 από john88s
Όταν υπάρχει ένα ελληνικό εργοστάσιο η χώρα και οι πολίτες θα είναι κερδισμένοι τόσο άμεσα όσο μακροπρόθεσμα.

Θέσεις εργασίας, φόροι κλπ(και όλο μαύρο να το πουλάει ένας έλληνας τα μαύρα πάνε σε ελληνικές επιχειρήσεις π.χ δεη , εργάτες ξύλα κλπ).

Το ξένο είναι η καταστροφή μας. Γίναμε υπάλληλοι των Γερμανών και των Γάλλων , αγοράζουμε τα αυτοκίνητα τους, (ακόμα και τα γιαπωνέζικα τα κάνανε να παράγονται στις χώρες τους) .

Αν δεν υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις θα αφανιστεί η χώρα. Άπειροι φίλοι μου έφυγαν έξω γιατί δεν έβρισκαν δουλειές, ο πληθυσμός μείωθηκε. Όλοι οι έλληνες είναι δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι ή δουλεύουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις (π.χ σουπερμάρκετ) που βασίζονται στο τι θα καταναλώσει ο Έλληνας.

Αν δεν βάλουμε πλάτη όλοι η χώρα θα καταρρεύσει . Θα καταρρεύσουμε και εμείς.

Είναι αδικαιολόγητος όποιος αγοράζει εισαγώμενο πέλλετ. Σχεδόν σε κάθε νομό υπάρχει τοπικός παραγωγός. Δεν σε καλύπτει ; Σε κάθε νομό σχεδόν υπάρχει αντιπρόσωπος Έλληνα παραγωγού. Μέχρι και την πέρα ραχούλα μπορεί να βρει κανείς ελληνικό φτηνό πέλλετ . Και πολύ καλό.

Τα χρήματα κάνουν κύκλο. Τα παίρνει ο εργαζόμενος στο Νευροκόπι στην Τρίπολη στην Λαμία. Ο τοπικός επιχειρηματίας εδώ θα επενδύσει πάλι, και ζάμπλουτος να γίνει θα φτιάξει σπίτι θα δουλέψει η οικοδομή. Πόσος κόσμος δουλεύει με το πέλλετ; Από υλοτόμους μέχρι εργάτες εργοστασίου και απο μεταφορείς μέχρι πωλητές , κατασκευαστές μηχανημάτων κλπ.

Αν είχαμε βιομηχανία και δική μας παραγωγή (αγροτική και βιοτεχνίες) δεν θα υπήρχε ανεργία και όλοι θα ήταν καλύτερα.

Το κράτος μας έκανε δημοσιους υπάλληλους, συνταξιούχος και ιδιωτικούς υπάλληλους κρατικοδίαιτους. θα διαλυθούμε. Φτηνό ελληνικό πέλλετ υπάρχει παντού. Βρείτε το.
Last edit: 5 Χρόνια 3 Μήνες πριν by john88s.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nasikas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #165510 από thomas
Καλά αυτά που λέτε...αλλά αναρωτηθηκατε αν η πρώτη ύλη που περνούν αυτά τα εργοστάσια πέλλετ και μιλάω για τα μεγαλύτερα κυριότερα ,αν η πρώτη ύλη αυτή ερχεται από την Ελλάδα ή την Βουλγαρία που έχετε σε τόση μεγάλη υπόληψη; αν την περνούν λέω εγώ και απέξω τελικά ..,...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #165512 από lovepellet
καλησπερα σε ολους εχω μια μικρη σομπα πελλετ βοηθητικη στο χωριο και δοκιμασα πολλα πελλετ. απο τα καλυτερα το Α1 της alfawood και επειτα το Α2 to οποιο αφηνε λιγο σταχτη παραπανω αλλα και καλυτερη τιμη. επισης καλο pellet και ελληνικο ειναι το pelle φενεου για οποιον ειναι κορινθια αξίζει να το δοκιμασει.τιμες αναφερει στο σαιτ αναλογα αν ειναι με μεταφορα η οχι
Last edit: 5 Χρόνια 3 Μήνες πριν by lovepellet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #165516 από Δημήτρης Κατσούνης

δημητριαδης έγραψε: Καλημέρα
Αγαπητέ φίλε θα ήθελα να ονοματίσει αυτά τα δύο ελληνικά πέλλετ και για μας τους άσχετους η αυτούς που δεν έχουν χρόνο για να τα δοκιμάσουν .Εδώ μέσα άλλωστε τα λέμε όλα με το όνομα τους
Είμαι υπέρ των ΕΛΛΗΝΙΚΏΝ προϊόντων
Ευχαριστώ


Θεώρησα σκόπιμο να μην τα αναφέρω για να μην νομιστεί ότι κάνω διαφήμιση. Όμως δεν έχω πρόβλημα αλήθεια. Είναι πιστοποιημένα τα δύο a1 της alphawood. To ένα με την πορτοκαλί σακούλα τα grunholze με στάχτη 0,7%, και το άλλο το καινούργιο που έβγαλε νομίζω φέτος και από το οποίο έχω πάρει τρεις παλέτες με στάχτη >0,4% !!!! Βρες τις ρυθμίσεις στη σόμπα σου (γιατί στη σόμπα θέλουμε λίγη στάχτη και στάχτη να μην κολλάει πάνω σε μέταλλο) και κάψε το μέχρι τη δευτέρα παρουσία. Φυσικά καίγεται παντού και σε λέβητες. Απλά ο λέβητας σαν πιο "χοντροκομένο" μηχάνημα δεν έχει τις ευαισθησίες της σόμπας.
Έχω δύο σόμπες μία 12άρα που το χρόνο συμπληρώνω 2-2500 ώρες λειτουργίας και μία 10άρα που την δουλεύω στα πολλά ζόρια στον πάνω όροφο και στην οποία συνολικά καίγονται όλη τη σεζόν καμιά 25αριά τσουβάλια. Όσα χρόνια υπάρχει το πορτοκαλί καίω από αυτό αποκλειστικά. Και πρίν σχεδόν αποκλειστικά πάλι το πράσινο το a2 της άλφα. Εκεί έκαιγα και καμιά παλέτα από τα "ευγενικά" εισαγόμενα. Όμως στην συντριπτική πλειοψηφία ήταν το πράσινο. Κατανάλωση από 4 έως 6 παλέτες το χρόνο.
Τη μεγάλη σόμπα που την δουλεύω εντατικά την καθαρίζω κάθε καλοκαίρι μόνος μου. Δεν είχα καθαρίσει ποτέ σε όσα χρόνια την έχω (αν δεν κάνω λάθος 6-7) την κλειστή φτερωτή που βγάζει τα καυσαέρια έξω. Και με την προτροπή ενός φίλου συντηρητή (ο οποίος μου είπε μάλιστα να το κάνω επειγόντως γιατί πρέπει να καθαρίζει κάθε χρόνο γιατί είναι το πιο βασικό για το διώξιμο των καυσαερίων) την άνοιξα φέτος πιστεύοντας ότι θα βρώ μέσα ελάχιστο χώρο ελεύθερο ίσα να γυρίζει.
Παίδες έπρεπε να τη βγάλω φωτογραφία να τη δείξω εδώ στο φόρουμ. Απολύτως τίποτα μέσα. Πεντακάθαρη. Άλλα 30 χρόνια να δούλευε δεν θα είχε πρόβλημα
Με αυτό δεν θέλω να θίξω ειλικρινά διάφορους έλληνες παραγωγούς. Τη γνώμη μου είπα που βασίζεται σε γεγονότα και κυρίως σε ό,τι έχω δοκιμάσει. Δεν πέρασε ξένο ακριβό πέλλετ που να μην είχε κλίνκερ στάχτες και να μην πω και τίποτα άλλο. Εδώ τίποτα. Και ο Κώστας ο Πήχας που καίει εδώ και καιρό το πράσινο σε λέβητα ας πει τη γνώμη του (που νομίζω την έχει πει)
Last edit: 5 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Δημήτρης Κατσούνης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #165518 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Δημητρη καλησπερα πατριωτη.Ετσι ακριβως ειναι 4-5 χρονια καιω την περισσοτερη σεζον καθε χρονο Αλφαγουντ Α2 απροβληματιστα στο λεβητα μου(40kw).εχω δοκιμασει στα 6 χρονια στο λεβητα απο ΣΑΒΟΥΡΟΠΕΛΛΕΤ ελληνικο-ξενο μεχρι τοπικο παραγωγο (no name) 30% πυρινοπελλετ(ΑΧΡΗΣΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣ) & 70% πελλετ ξυλου ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ!!!!!!!!!!!!!Σταθερη αξια και σταθερη ποιοτητα ΑΛΦΑΓΟΥΝΤ.....Α2 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΤΑΧΤΗ Α1 ΣΟΥΠΕΡ!!!!ΤΑ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ;) ;) ;)καλους καθαρισμους χωρο καυσης 1 φορα το χρονο βεντιλατερ καυσαεριων λυσιμο καμιναδα καθαρισμα διαφραγματα τουμπα και οτι αλλα πορτακια καταπακτες λαμαρινες ======ΑΠΟΔΟΣΗ
Last edit: 5 Χρόνια 3 Μήνες πριν by ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #165573 από jnet

PAPADAKIS έγραψε:

PAPADAKIS έγραψε:

jnet έγραψε: Εμένα αυτό που ενοχλεί είναι ο καπιταλισμός δηλαδή προτειμώ να αγοράσω καφέ απο τους Ζαπατίστας παρά να κάνω πλούσιο εναν Ελληνα Μεγαλοκαφέμπορο που μπορεί να εχει τα λεφτά του στην Ελβετία ή να τα ξοδεύει σε ταξίδια στο Ντουμπάι. Αποψή μου και αν συνεχιστεί αυτή η συζήτηση θα τα μεταφέρω σε άλλο Post


Κυριε Γιώργο καλησπέρα σας,αυτό όμως είναι και το λάθος της φυλής μας,γι αυτό έρχεται ο Γερμανός και μας αγοράζει τα λιμάνια-αεροδρόμια-εταιρίες με τα ωραία του ευρώ.Όταν δεν αγοράζει ποτέ Ελληνικό πέλλετ ,παρά μόνο το δικό του,γιά να έχει τα δικά του-->δικά του και τα δικά μου-->δικά του,κοιτώντας μόνο το καλό της χώρας του και των ανθρώπων του.Μπορεί να το σκέφτεται στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι κάποιοι πλούσιοι Γερμανοί μπορεί να φοροδιαφεύγουν ή να καλοπαιρνάνε αλλά δεν θα το πολυσκεφτεί γιατί τον νοιάζει πρωτίστως η ευμάρια και η δύναμη της χώρας του. über alles deutschland....λένε.Πριν καιρό συμφωνούσα με τις ιδέες σας,τώρα που είναι καθαρά θέμα επιβίωσης προτιμώ να πεινάσει ο Ζαπατίστας παρά ο Ελληνας μεγαλοκαρχαρίας...


Φυσικά έπρεπε να είχα αρχίσει τον διάλογο με το να μου πείτε την γνώμη που έχετε γιά το πως απέκτησε τα χρήματα ο υποτιθέμενος μεγαλοκαφέμπορος. Νόμιμα ή παράνομα;;. Εάν πιστεύεται ότι τα λεφτά του είναι νόμιμα τότε έχει κάθε δικαίωμα να τα κάνει ότι θέλει γιατί ζει σε δημοκρατική χώρα και όχι σε σοβιετία.Τα δούλεψε άρα τα αποταμιεύει όπου θέλει και φυσικά τα τρώει όπως θέλει.Εάν νομίζεται ότι τα λεφτά του τα απέκτησε παράνομα τότε η συζήτηση αλλάζει.


O Καφές των Ζαπατίστας τον φέρνει στην Ελλάδα ο συνεταιρισμός Συναλλοις και διανεμεται στον καταναλωτικό συνεταιρισμό ΒιοςCoop από οπου τον αγοράζω.
O Καφές του μεγαλοεμπόρου που δεν γνωρίζουμε ουτε κάν αν δες μαζευτηκε απο μικρά παιδάκια που χρησιμοποιούν στις φυτίες για φτηνά εργατικά και αυτά που προανέφερες. Αν μπορείς να τα ψάξεις αγοραζε απο εκεί.
Ελληνικός δεν είναι ο καφές ετσι και αλλιώς και στην μια περίπτωση δίνω τα χρηματά μου σε 2 συνεταιρισμούς ενω στην αλλη σε εναν επιχειρηματία από το καπιταλιστικό συστημα.

Με λίγα λόγια τα πράγματα δεν είναι τοσο απλά οσο φαίνονται.

jnet έγραψε: Να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στην συζήτηση περί ελληνικών προιόντων. Εγώ εδώ και 1 χρόνο αγοράζω προιόντα παντοπωλείου από το ΒιοςCoop στην Κ. Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη είναι ενας καταναλωτικός συνεταιρισμός και το έμαθά απο το μεταπτυχιακό που κάνω πάνω από την Κοινωνική και Αλληλέγυα οικονομία. Η Φέτα για παραδειγμα που αγοράζω είναι απο τον συνεταιρισμό βοσκών από το Λιβάδι Ολυμπου που ερχεται στο Βιοςcoop χωρίς κανέναν ενδιάμεσο. Εκτός Καπιταλισμού λοιπόν.



Επιπλέον δεν είδα σχόλιο για τις πρωτες μου γραμμές οπου πριν το ΒιοςCoop τα προιόντα τα αγοραζα από LiDL,Μασουτη,Σκλαβενίτη. Προτιμάμε δηλαδή καπιταλισμό απο συνεταιρισμούς?

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Last edit: 5 Χρόνια 3 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ