Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64443 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα Απ: Τζάκια Ενεργειακά

zakaek έγραψε: Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους με υγεία.χριστουγεννιάτικα έχω τους προβληματισμούς μου.έχω ενιαίο χώρο σαλόνι-κουζίνα και από εκεί και πέρα ένα Χωλ με 3 υπνοδωμάτια.επειδή στο σαλόνι η θερμοκρασία φτάνει έως και τους 27 βαθμούς και στα δωμάτια γύρω στους 20,θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ με κάποιον τρόπο να σπάσω τη θερμοκρασία στο Σαλονι-κουζίνα ώστε να πηγαίνει στα δωμάτια γγιατί σκάω από τη ζέστη.σας ευχαριστώ.


Μία εναλλακτική πρόταση από εμένα, λιγότερο μπελαλίδικη, είναι η τοποθέτηση ανεμιστήρα οροφής! Έχει την ιδιότητα να εξισώνει την θερμοκρασία σε όλο το σπίτι. Στο σπίτι του πεθερού μου που βάλαμε invicta foyer όταν θέλει να ζεστάνει τα δωμάτια ανοίγει τον ανεμιστήρα και διαμοιράζεται η θερμότητα. Βέβαια με χωλ και πολλές γωνίες δεν ξέρω τι θα συμβαίνει, πάντως σίγουρα οι αποκλείσεις δεν θα είναι τόσο μεγάλες! Πιστεύω δηλαδή πως από 7 βαθμούς η διαφορά θα πέσει στους 3-4 το πολύ. Όσο πιο πολύ δουλεύει τόσο θα τείνει προς την εξίσωση. Ελπίζω να βοήθησα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64511 από pduke
Απαντήθηκε από pduke στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

GT έγραψε:

glf έγραψε:

pduke έγραψε: πρώτον καλές ζέστες!
δεύτερον δεν κατάλαβα γιατί θέλεις να κάνεις ντε και καλά παταράκι. αφού το τζάκι είναι κλειστό και το ταβάνι ψηλό κάνε ένα άνοιγμα πχ 30χ10 τέρμα πάνω δίπλα στο ταβάνι ΄βαλε και μια περσιδούλα και είσαι έτοιμος. έχεις εξασφαλίσει και την εκτόνωσή σου και δεν μπλέκεις με περισσότερα. τώρα αν δεν υπάρχει μόνωση επάνω στο ταβάνι τότε αλλάχει το πράγμα.
βέβαια τώρα που απαντάω μπορεί και να τα έχεις κάνει όλα, όπότε ρίξε καμιά ενημέρωση !!


είναι θέμα της γυψοσανίδας στο σαλόνι. έχω κάνει οροφή με γυψοσανίδα και στα πλαινα έχει δύο.. σκαλοπάτια γείσο ψυψοσανίδας που χαμηλώνουν. οπότε το πιο.. επάνω μέρος που μπορώ να κάνω άνοιγμα εκτόνοσης, που γλύφει το πιο πάνω μέρος στη φάτσα του θερμοθάλαμου είναι... 20 πόντους πιο χαμηλά από το ταβάνι του θερμοθάλαμου που είναι φυσικά στην πλάκα της οροφής.

αυτό που λέω είναι ότι άνοιξα την περσίδα εκτόνωσης, αλλά πάλι έχει άλλους 20 πόντους ύψος εσωτερικά ο θερμοθάλαμος. και το κυριότερο, η κυρίως περσίδα για να βγαίνει ο ζεστός αέρας που είναι και μεγάλη, είναι 47 ολόκληρους πόντους κάτω από το ταβάνι του θερμοθάλαμου. εγώ θέλω ο ζεστός αέρας να βγαίνει αμέσως από τη μεγάλη περσίδα και να μην είναι και τέρμα επάνω να γλύφει τη γυψοσανίδα της οροφής..

ακόμα δεν έκανα τίποτα, περιμένω πότε θα ελεήσει ο γυψοσανιδάς για να μου στερεώσει τα Π μέσα στο θερμοθάλαμο, επάνω από τον .. πετροβάμβακα. θα δουλέψουμε μόνο από το άνοιγμα των δύο περσίδων. τη μεγάλη και τη στενότερη της εκτόνωσης.


Θα βοηθούσε αν έβαζες καμιά φωτό από το επίμαχο σημείο.

Πράγματι!
πάντως όπως ακούγεται, η δουλειά μέσα από τα ανοίγματα των περσίδων είναι μονόδρομος...

Ναι έβαλα το τζάκι μου στο προφίλ μου και έτσι ξέρεις για τι πράγμα μιλάω!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64562 από glf
Απαντήθηκε από glf στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
ok, έκανα και σχέδιο :cheer:

στη φώτο να θυμάστε, το ταβάνι είναι γυψοσανίδα, 15 πόντους απέχει από την πλάκα.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64563 από glf
Απαντήθηκε από glf στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
εδώ φαίνεται η τρύπα που έκανα στη διπλή γυψοσανίδα για να ανοίξω την θυρίδα εκτόνωσης, μετά από συμβουλή του Αστέρη

και στην άλλη φώτο η... ανακάλυψη. ο γυψοσανιδάς είχε αφήσει ένα μέρος ακάλυπτο! στο επάνω μέρος του θερμοθάλαμου, όχι στο ταβάνι, στα πλάγια και φαίνεται μόνο αν το... βγάλω φωτογραφία! τόσο καιρό δεν το είχα δει... που να μπει εκεί μέσα το κεφάλι

οπότε θα μπει εκεί και ένα κομμάτι μόνωση, θα κλείσει το πατάρι και θα βάλω τις ταινίες αλουμινίου από τις θυρίδες. αυτό λέει το σχέδιο.

το θέμα είναι πως να στερεώσω το πατάρι.

μάλλον πρέπει να ανοίξω θέμα ξεχωριστό...
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64568 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
@glf
Μπορεί πολύ εύκολα να περάσει έναν αγωγό μέσα από το ταβάνι και να βγάλει με περσίδα την εκτόνωση της φουσκας σε άλλο σημείο του σαλονιου. Πολύ λιγότερη δουλειά και καλύτερη εκμετάλλευση της θερμοκρασίας. Αν βρίσκεις ενδιαφέρουσα την ιδέα ρώτησε ότι σου φαίνεται δύσκολο.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #64576 από glf
Απαντήθηκε από glf στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
η δουλειά είναι να μην ανοίγουμε γυψοσανίδες και να βάψουμε...
νομίζω ότι κατάλαβα τι λες, πράγματι το πλαινό μέρος από το γείσο της γυψοσανίδας είναι ιδανικό για να περπατήσει αεραγωγός, αλλά λέω να μην το πάμε μακριά το τρένο, απλώς να γίνει ένας τέλειος θερμοθάλαμος με πατάρι.

πριν, ο θερμοθάλαμος συνέχιζε μισο μέτρο επάνω από την κεντρική περσίδα και φυσικά δεν είχα και καλή ροή ενώ κατάλαβα ότι κάτι.. μυρίζει όταν το έδινα τέρμα σε ξύλα.
τώρα που είδα τι παίζει, θα γίνει σωστή δουλειά και η ζέστη θα βγαίνει πιο κάτω από το ταβάνι γυψοσανίδας. αν ζεσταίνω τα 50-60 τμ του σαλονιού με το διάδρομο δε θέλω τίποτα άλλο..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 1.136 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ