Παραγωγή pellet... φτιάξ' το μόνος σου!

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #82240 από κοκος
μπράβο...εύχομαι να σου βγεί μόνο θετικό το όλο εγχείρημα...
μπορείς να γράψεις και λεπτομέρειες σχετικά με τα μηχανήματα, κόστος, πού, πόσο κλπ????

την υγειά μας να έχουμε....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #82351 από stelios_STI

Βιομαζιστής έγραψε: Όμως έτσι μετρούν τη υγρασία των ξύλων. Γι' αυτό και έγραψα πως τα μηχανήματα (όργανα) αυτά δεν είναι επαγγελματικά και μετρούν κατά προσέγγιση.


γνωριζω πως μετρουν υγρασια γιατι εχω ξηραντηριο ξυλειας. εχε υπ'οψιν σου δε, οτι επαγγελματικα οργανα οπως λες κοστιζουν οσο ο σπαστηρας που εχει ο mastoras στο βιντεο ;)

Η γνώση έχει αξία όταν τη μοιράζεσαι!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #82352 από fillmore
Απαντήθηκε από fillmore στο θέμα Παραγωγή pellet... φτιάξ' το μόνος σου!
..........τουλάχιστον στο τέλος θα πούμε πως προσπαθήσαμε!!!!!!!!...........το "προϊόν" που παράγαμε είχε φοβερή συμπίεση. Ως εκ τούτου αποτέλεσμα να είναι πολύ σκληρό και σε συνδυασμό με το μακρύ μέγεθός του να προβληματίζει τον κοχλία τροφοδοσίας. Αρνητικό επίσης αποτέλεσμα και στην καύση. Ενώ πύρωναν απίστευτα και έβγαζαν πολύ ωραία μπλε φλόγα η τέφρα έμοιαζε με μπλεγμένα σκουλήκια!!!!!!!!..........χωρίς βέβαια να δημιουργεί κλικερ. Τα τρήματα παρ' όλο που ήταν από κόσκινο 6 χιλ. φαινόντουσαν πολύ "λεπτόκοκκα" και ίσως από αυτό να έγιναν τόσο συμπαγή και τα πέλλετ. Την επόμανη φορά θα δοκιμάσουμε με μεγαλύτερο κόσκινο π.χ. 10 χιλ.Στα πέλλετ του εμπορίου παρατηρώ πως περιέχουν μεγαλύτερα κομμάτια. Δεν ξέρω πως αλλιώς να μειώσω την συμπίεση. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααααααααα!!!!!!!.......ξέχασα και τα καλορίζικα. Αγόρασα τελικά την R-type 11kw (15hp) με τα τρία roller και τον μειωτήρα. Φέτος θα πέσει πολύ πείραμα!!!!....
Ενα άλλο πρόβλημα είναι και το σπάσιμο των κλαδιών - κληματσίδων. Αγόρασα πέρσι ένα κλαδοτεμαχιστή 13hp βενζίνας με σφυρόμυλο, σαν του μάστορα ελπίζοντας πως θα αλέθω τα κλαδέματα και θα τα μεταφέρω εύκολα. Ομως φάνηκε πολύ χρονοβόρο και δύσκολο. Ήμουν έτοιμος να αγοράσω τον σφυρόμυλο του βίντεο αλλά σκέφτηκα πως μάλλον χρειάζομαι ένα μηχάνημα μόνο με μαχαίρια που να κάνει όλη την πρώτη ύλη μου τσίπς. Αυτά πολύ εύκολα μπορεί να τα δουλέψει ο σφυρόμυλός που ανέφερα αλλάζοντας το κόσκινό του σε 10 χιλ. Και κάπως έτσι θα προχωρήσει το επόμενο πείραμα. OANNHSEA, Adisakis τα φώτα σας παρακαλώ!!!!!.........

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #82952 από mastoras
Απαντήθηκε από mastoras στο θέμα Παραγωγή pellet... φτιάξ' το μόνος σου!
Διονύση τελικά θα κάνουμε διατριβή στο θέμα. :lol:

Οντως ότι πέλλετ βγάλαμε με τα παρεχόμενα υλικά, ήταν πολύ συμπιεσμένο, δηλαδή πολύ σκληρό. Σε αυτό μάλλον θα οφείλετε το φαινόμενο του "άσπρου σκουληκιού"

Με το μήκος του πέλλετ, δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε, καθώς αυτό ρυθμίζεται, η με μια μικρή πατέντα στον κόφτη του πέλλετ είμαστε ΟΚ.

Για το κάψιμο τώρα. :)

Στο κάψιμο χρειάζεται να ανακατεύω τακτικά το πιατάκι γιατί βουλώνει από τα σκουλήκια [απανθρακωμένο πέλλετ] που δεν γίνονται στάχτη.
Απο φλόγα όμως και δύναμη, εγώ στις σόμπες είμαι ευχαριστημένος. Και το κυριότερο αυτά παίρνουν φωτιά με την αντίσταση της σόμπας......σημαντικό πρώτο σημείο, για το εάν τελικά μπορούν οι σόμπες να κάψουν αγροπέλλετ.
Δεύτερο σημείο είναι ότι δεν έχουμε ντουμάνιασμα στην καμινάδα, παρά μόνο στην έναυση.....ακόμα ένα καλό για την σόμπα.
Την σκέτη ελιά την έχω απορρίψει τελείως, γιατί μυρίζει λαδίλα, και βγάζει και μαύρο. Και αυτό μάλλον γιατί θρυμματίζω τα κλαδέματα με όλα τα φύλλα. Αναμεμιγμένη όμως με άλλα υλικά......είναι σούπερ.

Για το φαινομένο του σκουληκιού.....αυτό που συζητήσαμε είναι μάλλον η λύση. Οχι ψιλό πριονίδι το υλικό στο πελλετάρισμα, αλλά ούτε και χοντρό ροκανίδι....κάτι ενδιάμεσο. ;)

Εκανα τέστ με τα πέλλετ στο ποτήρι με το νερό, και άρχισα σιγά σιγά να μπαίνω στο νόημα για το ποια πρέπει να είναι η σωστή κοκκομετρία του υλικού για το πελλετάρισμα, ώστε το πέλλετ να βγαίνει μαλακό.

Δεν μένει πάρα να το δούμε στην πράξη και στις δοκιμές.

Οσο για τον σφυρόμυλο εμένα μου βγήκε γίγαντας για τις ανάγκες μου......σόμπες έχω ο φουκαράς, όχι βαπόρι. :lol:
Θα ξαναδοκιμάσω εκείνη την πορδή τον μικρό σφυρόμυλο του 1.5ίππου μήπως και με καλύψει για τις μικρές ποσότητες που χρειάζομαι. Αργεί αλλά είδα ότι βγάζει και υλικό με πολύ καλή κοκκομετρία....ίσως να είναι η ιδανική για το πέλλεταρισμα.

...και ξανά, συνεχίζουμε τις δοκιμές και την προσπάθεια. Δεν μπορεί θα την βρούμε την άκρη. :)
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by mastoras.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #82959 από mastoras
Απαντήθηκε από mastoras στο θέμα Παραγωγή pellet... φτιάξ' το μόνος σου!
Παρεχόμενα υλικά που έγιναν πέλλετ και έχουν καεί όλα σε 2 διαφορετικές σόμπες : Ελαιοκλαδέματα, ροκανίδια οξιάς από το αλυσοπρίονο, καλαμπόκι χορηγία του antisakis.
Οι μίξεις έγιναν στο κουτουρού. :lol:

Επόμενα παρεχόμενα υλικά που προορίζονται για πελλετ: πυρηνόξυλο χορηγία του terisd, κλαδέματα οπορωφώρων, πευκοβελόνες, και κλαδιά καρυδιάς χωρίς φύλλα.

To πέλλετ που έκαψε όπως είπαμε ο Διονύσης ήταν μια μικρή ποσότητα κυρίως από κλαδέματα αμπέλι, με λίγο κλαδιά δρυς, και ελάχιστη ελιά κλαδιά χωρίς φύλλα. Τα υλικά που έφερε ήταν όλα κατάξερα, και το τελικό προϊόν ήταν αυτό που είδατε στο βίντεο. Στην σόμπα δεν προλάβαμε να κάψουμε το πέλλετ που βγάλαμε.

Συνεχίζουμε με απλές και γρήγορες δοκιμές χωρίς να κρατάμε περισσότερα στοιχεία [υγρασίες, χρόνος, μίξεις κτλ] .......έχουμε μέλλον. :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #82965 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Παραγωγή pellet... φτιάξ' το μόνος σου!
Μπράβο mastora για τη συνεχόμενη προσπάθεια! +1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.131 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ