Βιομάζα - όλα τα υπόλοιπα είδη εκτός από το pellet

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #898 από ΘΕΟΔΟΣΗΣ

winmbileguru έγραψε: Θεοδόση μήπως μπορείς να μου πεις πια είναι η μέγιστη λειτουργία του λέβητα σου? π.χ. 80 βαθμοι?
Γιατι τον δουλεύεις πότε 65 πότε 70 και γιατί όχι παραπάνω?
Θεωρώ ότι στην περιοχή που μένεις με 65 βαθμούς θα έχεις παραπάνω κατανάλωση από οτί με 70 βαθμούς.
μπορείς να μας αναφέρεις για πόσα σεκοντ δίνει τροφοδοσία και κόβει τροφοδοσία για κάθε σκάλα απο 1-5 και πόσα για το τουρμπο?
Με αυτόν τον καιρό μπορεί η πρώτη σκάλα να σου ανεβάσει 70 βαθμούς και αν ναι σε πώση ωρα και από ποσους βαθμούς?
Χειροκίνητες ρυθμίσεις έχεις?

Οι ρυθμίσεις γίνονται με τα κουμπάκια στο καντράν. Δεν τά ΄χω ψάξει τα υπόλοιπα, γιατί στο Potenza 3 και στους 65 β. ζεσταίνομαι καλά. Το έβαλα 2-3 φορές στο 68-70 β. και Potenza 5 από περιέργεια! Δεν δούλεψα καθόλου το turbo. Αν νομίζεις ότι κάτι άλλο πρέπει να κάνω πες μου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #906 από winmbileguru
Θεωρω οτι αν αφησεις potenza 3 και ζητησεις 70 βαθμούς θα έχεις την μέγιστη οικονομία. Τα potenza 1-5 και το turbo μην νομιζεις ότι κανουν κάτι παραπάνω από το να σου ανεβάζουν την θερμοκρασία που ζητάς σε γρηγορότερο χρόνο. Εκτος και αν πέσει η θερμοκρασία τόσο πολύ που δεν μπορει ας πουμε το 3 να σου ανεβασει στους 70 οπότε επιλέγεις το 4.Ή ενναλκτικη περίπτωση να σου ανεβαζει και το 3 70 βαθμους αλλα μετα απο πολυυυ ωρα οποτε πλεον είναι ασυμφορο το 3 και επιλεγεις 4. Κάθε σκαλα παραπάνω είναι προρυθμισμένη να έχει μεγαλυτερεο διαστημα τροφοδοσιας , παραπανω οξυγονο να φυσαει με σα στον καυστηρα για να μπορεσει να καψει το παραπανω καυσιμο και πιθανον(αλλά κατα την γνωμη δεν είναι έτσι) να εχει και ελαχιστα μεγαλυτερα διαστηματα παυσης της τροφοδοσιας σε σχεση με την μικροτερη σκαλα.
Συνηθως αφηνουμε την παυση σταθερη και παιζουμε με οξυγονο και τροφοδοσια. Αυτα στις προρυθμισμενες βαθμιδες. Αν υπαρχει δυνατοτη manual παραμετροποιησησς, εκει πλεον μπορεις να καψεις και πολυ κακης ποιοτητας πελλετ δηλαδη πελλετ με μεγαλη υγρασία. Αν θα μπορουσες θελω να μου καταγραψεις τα χρονικα τροφοδοσιας και παυσης για καθε σκαλα. Με ενδιαφερουν για να φτασω σε ενα συμπερασμα που θα στο αναφερω αργοτερα.

Το πέλετ δεν είναι η λύση στο ακριβό πετρέλαιο. Είναι το χαμαλίκι της ζωής σας. Θα πεθάνετε είλωτες του λεβητοστασίου σας. Θα καθαρίζεται τον λέβητα μία φορά την...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #919 από stergiosbik
Φιλε winmbileguru εχει το e-shop υγρασιομετρο για ξυλα με 17,90euro.
Πηγαινε στα εργαλεια στα οργανα μετρησης.

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #922 από ΘΕΟΔΟΣΗΣ

winmbileguru έγραψε: Θεωρω οτι αν αφησεις potenza 3 και ζητησεις 70 βαθμούς θα έχεις την μέγιστη οικονομία.ΟΚ το έκανα Τα potenza 1-5 και το turbo μην νομιζεις ότι κανουν κάτι παραπάνω από το να σου ανεβάζουν την θερμοκρασία που ζητάς σε γρηγορότερο χρόνο. Εκτος και αν πέσει η θερμοκρασία τόσο πολύ που δεν μπορει ας πουμε το 3 να σου ανεβασει στους 70 οπότε επιλέγεις το 4.Ή ενναλκτικη περίπτωση να σου ανεβαζει και το 3 70 βαθμους αλλα μετα απο πολυυυ ωρα οποτε πλεον είναι ασυμφορο το 3 και επιλεγεις 4. Κάθε σκαλα παραπάνω είναι προρυθμισμένη να έχει μεγαλυτερεο διαστημα τροφοδοσιας , παραπανω οξυγονο να φυσαει με σα στον καυστηρα για να μπορεσει να καψει το παραπανω καυσιμο και πιθανον(αλλά κατα την γνωμη δεν είναι έτσι) να εχει και ελαχιστα μεγαλυτερα διαστηματα παυσης της τροφοδοσιας σε σχεση με την μικροτερη σκαλα.
Συνηθως αφηνουμε την παυση σταθερη και παιζουμε με οξυγονο και τροφοδοσια.Αυτό νομίζω συμβαίνει Αυτα στις προρυθμισμενες βαθμιδες. Αν υπαρχει δυνατοτη manual παραμετροποιησησς, εκει πλεον μπορεις να καψεις και πολυ κακης ποιοτητας πελλετ δηλαδη πελλετ με μεγαλη υγρασία. Αν θα μπορουσες θελω να μου καταγραψεις τα χρονικα τροφοδοσιας και παυσης για καθε σκαλα. Με ενδιαφερουν για να φτασω σε ενα συμπερασμα που θα στο αναφερω αργοτερα.

Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω πως είναι τα ίδια. Μήπως ρίχνουν μεγαλύτερη ποσότητα στις μεγάλες σκάλες; Επίσης απ' ότι είδα η θερμοκρασία του λέβητα απ' το καντράν μπορεί να φτάσει στους 80 β. και να κατέβει στους 60 (60,61,62,63........78,79,80)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #925 από jnet
μηπως τα 4-5 παραπάνω ποσταρίσματα πρεπει να πάνε μεσα στον λέβητα του ΘΕΟΔΟΣΗΣ?

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #926 από ΘΕΟΔΟΣΗΣ

jnet έγραψε: μηπως τα 4-5 παραπάνω ποσταρίσματα πρεπει να πάνε μεσα στον λέβητα του ΘΕΟΔΟΣΗΣ?

Ναι, 2-3 τα έβαλα ήδη αν πρόσεξες!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jnet

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.092 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ