Οι προσφορές της ΚΕΧΙΔΗΣ ΑΦΟΙ - PROMEX

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #101691 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Οι προσφορές της ΚΕΧΙΔΗΣ ΑΦΟΙ - PROMEX
Διορθώστε και αυτό το 20.8 που βγάζει μάτια! :)

Ονομάστε τους ελέγχους όπως κρίνετε σωστό, αλλά η λέξη πιστοποίηση όταν αναφέρεται σε ένα προϊόν και δη στο πέλλετ είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και αφορά στη γραμμή παραγωγής. Οι πιστοποιήσεις υπάρχουν για να εξασφαλίζουν στον πελάτη ότι όλες οι παρτίδες εμπίπτουν σε κάποια στάνταρντ. Το να πάει κάποιος δείγμα σε ένα εργαστήριο παρουσιάζοντάς το ως δικό του δεν αποτελεί έλεγχο ολόκληρης της παραγωγής και γιαυτό και τα ψιλά γράμματα.

Όταν με το καλό αποκτήσετε ENplus A1, θα είμαι ο πρώτος που θα τρέξω να παραλάβω δείγμα, να το υποβάλλω στις γνωστές δοκιμές των DOOM Labs και να γράψω ένα αμερόληπτο review βασισμένο σε μετρήσεις.

Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό με σας ή τους υπαλλήλους σας. Είμαι σίγουρος ότι προσπαθείτε για το καλύτερο και φαίνεται και από τις προσφορές και την ενασχόληση με το φόρουμ. Πολλοί έμποροι τράπηκαν σε φυγή μόλις τα βρήκαν σκούρα. Οπότε σας αξίζουν συγχαρητήρια. Απλά θα πρέπει να βρείτε κάποιον web admin που να καταλαβαίνει τι γράφει και να μην κάνει τόσο τραγικά λάθη...
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #101702 από PROMEX
Απαντήθηκε από PROMEX στο θέμα Οι προσφορές της ΚΕΧΙΔΗΣ ΑΦΟΙ - PROMEX
συμφωνώ απόλυτα.
Γιατί δεν θέλεις να κάνεις μια δοκιμή τώρα? ανέξοδο θα είναι. Αλλα τίμιο αποτέλεσμα θα ήθελα. Εγώ λέω καθαρά τι πρέπει να βελτιωθεί (σύμφωνα πάντα με τους χρήστες) τι λες?

για το MJ, βοηθαμε λίγο: το ΕΚΕΤΑ μασ έδωσε 4988,88 cal/gr, πρέπει να είναι κοντά στα 5,8kw (1kw=860kcal). 1 kcal=4186.8 J, άρα?

ευχαριστώ
καλό απόγευμα
Θεοδοσης
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DIMITRIS38
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #101706 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Οι προσφορές της ΚΕΧΙΔΗΣ ΑΦΟΙ - PROMEX

PROMEX έγραψε: αγαπητέ φιλε

στην σακούλα μας δεν υπάρχει πλέον το σήμα EnPlus. Έγινε ενα λάθος εν αγνοία μας, το παραδεχτήκαμε με επιστολή προς το φόρουμ, και συνεχίζουμε. Όσο αναφορά την λέξη πιστοποίηση, εάν θέλετε μπορούμε να την ονομάσουμε εργαστηριακός έλεγχος ποιότητας. Οι φορείς τα ονομάζουνε πιστοποιητικά και εμείς το μεταφέρουμε. Για αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης η' παραπλάνησης η' παραπληροφόρησης η' οτιδήποτε άλλο προσκείμενο στον αθέμιτο ανταγωνισμό, το ονομάζουμε εργαστηριακός έλεγχος από εδώ και πέρα εάν αυτό αρκεί.

είμαι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία η' διευκρίνηση

φιλικά
Θεοδόσης


για να μην εχουμε παρεξηγησεις ...ουτε σαν φορουμ ουτε πολυ περισσοτερο σαν ατομο,
συνιστω ,ζητω , η υποδεικνυω ...καλοπροαιρετη κριτικη προσπαθω να κανω εστω και χαριτολογοντας ορισμενες φορες .αρα τις οποιες κινησεις ,διορθωσεις κλπ τις κανετε κρινοντας οτι ειναι προς το συμφερον της επιχειρησης σας η του προιοντος :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #101719 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Οι προσφορές της ΚΕΧΙΔΗΣ ΑΦΟΙ - PROMEX

PROMEX έγραψε: συμφωνώ απόλυτα.
Γιατί δεν θέλεις να κάνεις μια δοκιμή τώρα? ανέξοδο θα είναι. Αλλα τίμιο αποτέλεσμα θα ήθελα. Εγώ λέω καθαρά τι πρέπει να βελτιωθεί (σύμφωνα πάντα με τους χρήστες) τι λες?

για το MJ, βοηθαμε λίγο: το ΕΚΕΤΑ μασ έδωσε 4988,88 cal/gr, πρέπει να είναι κοντά στα 5,8kw (1kw=860kcal). 1 kcal=4186.8 J, άρα?

ευχαριστώ
καλό απόγευμα
Θεοδοσης

Τώρα-τώρα είναι λίγο δύσκολο να δοκιμάσω οτιδήποτε. Βρισκόμαστε στην off-season και δεν μπορώ να δημιουργήσω το φορτίο που απαιτείται. Με ζεστά νερά χρήσης μόνο, παίρνει πάνω από μήνα να κάψει 7 τσουβάλια. Και με ένα τσουβάλι δε γίνεται δουλειά· δεν είναι σόμπα.

Αλλά, γενικότερα, επειδή είμαι καταναλωτής και όχι εργαστήριο δοκιμών, αποφεύγω να βάλω στο λέβητα οτιδήποτε μη πιστοποιημένο, για την προστασία του μηχανήματος.

Σχετικά με τη θερμογόνο, υπάρχουν δύο διακρίσεις: Η Κατώτερη ή Καθαρή Θερμογόνος Δύναμη και η Ανώτερη ή Μικτή Θερμογόνος Δύναμη.
Θερμογόνος δύναμη είναι η θερμική ενέργεια που εκλύεται κατά την πλήρη καύση μιας μονάδας σε Κανονικές Συνθήκες (25 °C & 100 kPa σύμφωνα με το EN 14918 ).
  • Όταν η υγρασία στα προϊόντα καύσης βρίσκεται σε αέρια μορφή (πχ. χάνεται μαζί με τα καυσαέρια στην καμινάδα), η θερμογόνος δύναμη ονομάζεται Κατώτερη.
  • Όταν η υγρασία στα προϊόντα καύσης επανέρχεται σε υγρή μορφή (πχ. μας δίνει πίσω την ενέργεια που απορρόφησε σε ένα λέβητα συμπύκνωσης), τότε η θερμογόνος δύναμη ονομάζεται Ανώτερη.

Στην Ευρώπη χρησιμοποιείται κυρίως η Κατώτερη Θερμογόνος Δύναμη για όλα τα καύσιμα. Γιαυτό πολύ συχνά βλέπουμε λέβητες συμπύκνωσης να ξεπερνάνε το 100% σε απόδοση.

Συγκεκριμένα στις ιδιότητες των πέλλετ, η θερμογόνος δύναμη που πρέπει να δηλώνεται είναι η Κατώτερη εκφρασμένη σε υγρή βάση (ως έχει, as received) και μάλιστα η ελάχιστη τιμή ( Annex 1 - EN 14961-1 ).

Αν υποθέσουμε ότι τα αποτελέσματα του ΙΔΕΠ προέρχονταν από αιφνίδιο έλεγχο Σωματείου Επιθεώρησης και από δειγματοληψία σε διάφορα στάδια της παραγωγής, τότε στον πίνακα με τις κατηγορίες EN 14961-2 που έχετε αναρτήσει στη σελίδα σας, θα έπρεπε να μπει η τιμή 5,1 kWh/kg ή 18,5 MJ/kg. Τιμή που είναι πολύ περίεργη για πέλλετ καθαρού ξύλου κορμού χωρίς φλοιό. Η βιβλιογραφία και όλες οι αναλύσεις που έχουμε δει μέχρι τώρα δίνουν ένα εύρος 17-17,5 MJ/kg για τα πέλλετ ξύλου. Μέχρι και ο έλεγχος του JUGOINSPEKT δείχνει 17,3 MJ/kg ή 4,8 kWh/kg, τιμή πολύ πιο κοντά σε ό,τι έχουμε συνηθίσει...
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #101800 από john88s
Απαντήθηκε από john88s στο θέμα Οι προσφορές της ΚΕΧΙΔΗΣ ΑΦΟΙ - PROMEX
[offtopic] Όντως αυτό το ΙΔΕΠ σε όσες αναλύσεις έχω δει "βγάζει" υψηλά νούμερα. Δηλαδή αν στείλουμε RΖ τι θα βγάλει 6.8? Και όλοι οι Έλληνες παραγωγοί εκεί απευθύνονται. Κάπου είχα δει και ένα άλλο, αλλά δεν θυμάμαι.

Δεν υπάρχει κανένας άλλος φορέας; Γνωρίζει κανείς; [/οfftopic]
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by john88s.
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #101807 από PROMEX
Απαντήθηκε από PROMEX στο θέμα Οι προσφορές της ΚΕΧΙΔΗΣ ΑΦΟΙ - PROMEX
καλημέρα
όταν θα θελήσεις να δοκιμάσεις και το δικό μας, με πιστοποίηση η' οχι EnPlus, μετά χαράς θα σου στείλουμε τα απαραίτητα δείγματα, όπως σε κάθε ενδιαφερόμενο.
σύμφωνα πάντα με το ΕΚΕΤΑ, το όπιο έχουμε αναρτήσει, η κατώτερος θερμογόνο δύναμη είναι στα 5,13kw. Από την εμπειρία των πελατών μας δεν μας εκπλήσσει γιατί έχουμε ακούσει από έμπειρους χρήστες οτι έχουνε φτάσει να κάνουνε εξοικονόμηση ενέργειας έως και 30% σε σχέση με επώνυμα πολύ διαφημισμένα πελλετ.
Οι χρηστές κρίνουν εμείς δίνουμε εγγύηση.

σε ευχαριστώ για τον διάλογο και ελπίζω να γίνουν και άλλοι με σκοπό την σωστή πληροφόρηση των μελλοντικών χρηστών και, εννοείται, τον εμπλουτισμό γνώσεων όλων μας.

φιλικά
Θεοδόσης
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ